At du skal spise sundt og bevæge dig dagligt er ikke nogen nyhed. Devisen har lydt sådan i årtier – og der er noget om snakken. Tendensen smitter af på både arbejdspladser, hos sundhedssektoren og i skolerne for at sikre, at medarbejderne, de ældre og udsatte og eleverne får god energi gennem deres frokost. Undersøgelser viser netop, at evnen til at koncentrere sig og holde fokus stiger i forbindelse med en fuld mave. En af de kommuner, der har sat fokus på sundhed blandt befolkningen, er Vejle kommune, og du kan online følge med i lokale Vejle nyheder, og se hvad der rører sig i byen.

 

Konkrete tiltag

 

Som konkrete tiltag blev der blandt andet i Vejle kommune sidste år i gang sat projektet ”Måltider der styrker”, der skal sætte fokus på ældres og sårbares måltidsvaner og give dem de bedste forudsætninger for en god og sund hverdag. Udover projektet med måltidsvaner kan du læse mere om aktuelle Vejle-nyheder online.

Også på arbejdspladser og i skoler på nationalt plan er der indført og indgået aftaler om blandt andet frugt-ordninger, der sætter fokus på elevernes og medarbejdernes sunde vaner.

 

Sund mad bidrager til det gode arbejdsmiljø

Hvad du som arbejdsgiver eller medarbejder kan gøre for at bidrage til det gode arbejdsmiljø gennem konkrete sunde tiltag afhænger af både kommune og arbejdsplads: undersøg om der i kommunen tilbydes nogle sunde ordninger, eller om de lokale fitnesscentre tilbyder firmamedlemskaber. Første skridt på vejen er at starte en dialog om ønsket om en sundere arbejdsplads.

Leave a Comment