Overgangsalder er noget, der rammer alle kvinder. Det er typisk i alderen 45-55 år, at den begynder at få en betydning, men der er også dem, der mærker til det tidligere. Med overgangsalderen, eller menopausen som den også hedder, kommer typisk symptomer som blandt andet hedeture eller tørre slimhinder, og det kan være ganske ubehageligt og forstyrrende i hverdagen. Derfor kan det godt betale sig at kigge lidt nærmere på kostens betydning i overgangsalderen.

Den generelle anbefaling er, at du følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger for dagligt indtag – det gælder blandt andet, at du spiser sundt med magert kød, meget frugt og grønt og fiberrige produkter. Det er med til at sætte gang i kroppens eget forsvar og giver dig det bedste udgangspunkt for at komme godt gennem overgangsalderen. Alternativt kan det også blive nødvendigt at tage kosttilskud, så du er sikker på, at du får de vitaminer og mineraler, du faktisk har brug for.

Bliv generne kvit

Der er ingen garanti for, at man helt kan slippe for de gener, overgangsalderen medfører. Det er gener, der i udgangspunktet gerne skal høre op, når overgangsalderen er ved at være overstået, men undervejs kan det også være nødvendigt at tage forskellige typer af tilskud eller medicin. En del af medicinen er til behandling af bestemte gener, og det kan derfor være en fordel at have snakket med sin læge om det, så du er sikker på, du får det rette.

Menopausen skyldes grundlæggende, at kroppen stopper med at producere henholdsvis østrogen og progesteron, og det er i den forbindelse, at generne kan opstå. Derfor er der også en del af præparaterne, der indeholder netop østrogen og kan være med til at dæmpe de gener, du måtte opleve. Du kan læse meget mere om, hvordan den rette kost kan hjælpe dig, eller hvilke andre tiltag, der kan gavne dig.

Leave a Comment