Uanset hvem du er og hvor du er i dit liv, så vil du altid have fokus på, at du skal have det godt, og kunne fungere i de sammenhænge som dit liv bringer dig i. Det stiller store krav til dig og din personlighed. Det vil altid være en dynamisk proces, hvor tingene forandrer sig hele tiden, og det skal du så også gøre, for at kunne matche den verden og de krav der bliver stillet til dig. Det gælder for så vidt både i arbejdssammenhænge, i dit privatliv, og socialt i forhold til resten af omverdenen.

Udviklingen og forandringerne

For at kunne følge med udviklingen og forandringerne, så kan der godt være brug for nogle optankninger, både i form af ny energi og nye kompetencer, som både handler om din personlighed, men også for eksempel i forhold til dit job, og de opgaver der skal løses. Har du brug for at få ekstra benzin i tanken, og udvide dine personlige kompetencer, så skal du ikke tøve et sekund. Jo før det sker, des mindre chance er der for, at du rammer muren, med stress og udbrændthed til følge, og hvad værre er, at du pludselig står et sted, hvor du føler, at du ikke magter tingene. Det kan føre til en alvorlig personlig krise, og så er der mange ting der smuldrer mellem de hænder, der tidligere kunne jonglere med alt og meget på en gang.

Hold dampen oppe

Hvis du hele tiden smører din motor med kompetencer, ny viden og masser af energi, så vil dit liv også forme sig på den bedste måde. Undlader du smøringen, vil motoren gå i stå på et tidspunkt, og det ved en hver chef. Der skal nye input til et hvert menneskes sind og sjæl for at holde dampen oppe hele tiden. Det gælder både fysisk og psykisk. Da du jo selv er chef for dit eget liv, så er det også dig selv der styrer og bestemmer, hvad der skal ske i det. Mærker du et behov for at få ændret nogle ting i din hverdag, så er det op til dig, at vælge, hvad der skal til. Det kan for eksempel være et kursus med uddannelse, en inspirationsrejse, at få en coach eller noget helt andet. Det er dit behov der er i centrum, og både din familie og din chef ved, at hvis du har det godt, så yder du mere på begge fronter. Så hvorfor vente til det er for sent?