Når folk taler om hjernegymnastik, så handler det om at holde sin hjerne og de travle celler i sving hele tiden, og at kunne holde dem kørende i lang tid, altså set i forhold til hele livet som sådan. For at holde hjernen i gang og aktiv hele tiden, så kan man med såkaldt hjernegymnastik stimulere hjernen til at blive ved med at fungere optimalt, og i nogle tilfælde, også at den kan yde lidt mere end normalt. Der sker utroligt meget på forskningsområdet omkring hjernen, at det kan være svært at følge med. Men mange nye undersøgelser viser, at hvis hjernen udfordres, så vil den kunne øge sin ydeevne, og på den måde skabe endnu mere og bedre aktivitet hos det enkelte menneske.

Hvad er hjernegymnastik

Hvad handler hjernegymnastik så om i praksis. Det er velkendt at et spil som skak på mange måder stimulerer hjernen til at tænke taktisk og matematisk, og det for skakspillere betyder, at de har nogle forcer som giver dem nogle fordele i forskellige jobs. Det samme gælde den omvendte verden, hvor folk som samler puslespil hele tiden ser billeder og former, de er utroligt kreative og innovative, og tænker på løsninger som en matematiker aldrig ville kunne komme i tanke om. Så hvis du sidder med et billede af dig selv, og hvilken type du er, så er der måske nogle kompetencer, som du gerne vil besidde, og som du gerne vil træne lidt, så skal du bare gå i gang.
De typiske former for hjernegymnastik der findes i dag er ret simple, og meget mobile. Det vil sige, at du uanset hvor du befinder dig, lige kan tage nogle minutters træning eller hjernegymnastik, og så fortsætte dine gøremål, kort tid efter. Ordspil på internettet, krydsord i et blad, sproglære via smartphonen, små puslespil på en tablet, professorterningen i toget, og mange flere. Markedet er fyldt med disse sjove og udfordrende spil og aktiviteter som stimulerer din hjerne til at yde mere, og ikke mindst frembringe nogle nye evner og sider af dig.

Hold din hjerne i topform

Hvis du virkelig vil holde dig selv og din hjerne i god form, så skal du udsætte dig selv og din hjerne for udfordringer en gang dagligt. Om det er øvelser, spil, eller andre måder er næsten lige meget, men tænk lidt over det med tal, sprog, billeder og former, da det er lidt afgørende for hvilke celler du bringer i spil.