Alle mener noget om det, alle taler om det, og alle vil have det, men ikke mange gør for alvor noget ved det. Det er den følelse som mange medarbejdere rundt om på danske arbejdspladser har, når de bliver spurgt om, hvad godt arbejdsmiljø handler om. Det er meget ærgerligt, for det er det som binder kolleger og ledere sammen på en arbejdsplads. Det er det som forhindrer ulykker eller nedslidning, når mennesker udfører deres arbejde hver evig eneste dag. Et godt arbejdsmiljø øger produktiviteten, og giver meget større arbejdsglæde, som igen giver flere glade og sunde mennesker i samfundet. Det er så vigtigt et emne, at det skal tages meget alvorligt, og det skal prioriteres allevegne. Det er altid den øverste leders ansvar. Altid. Hvis en medarbejder falder ned fra et tag under arbejdet, og han ikke overlever, så er det øverste chef som er ansvarlig. Derfor skal der skubbes meget mere til de øverste chefer, som altid forsøger at skubbe ansvaret videre til alle mulige andre, også medarbejderen selv.

Gør en ekstra indsats

Har du selv en mening om arbejdsmiljø, og vil du gøre en ekstra indsats for dig og dine kolleger, så skulle du måske lige vælge, at gå ind det vigtige arbejde omkring arbejdsmiljø. Det kan du gøre på mange måder, og en af dem er, at melde dig under fanerne og blive medarbejderrepræsentant, tillidsperson, eller arbejdsmiljørepræsentant. Her vil du få mulighed for at påvirke tingene i den rigtige retning, og give din arbejdsplads og alle medarbejdere og ledere en langt bedre, tryggere og sikrere hverdag, når I alle er på job.

Effektivitet og produktivitet

Mangler du mere information om, hvad du har mulighed for, så kan du søge masser af viden om emnet både på internettet og hos flere organisationer. Du kan også bare henvende dig til din chef, og sige, at du gerne vil arbejde med arbejdsmiljø på den gode måde, og så se hvordan vedkommende reagerer. Har du overskud til at forandre ting, så skal du handle nu. Jo før du kommer i gang, des hurtigere vil du kunne skabe det der skal til, så du og dine kolleger får bedre forhold at arbejde under. Husk, at hvis det går godt på jobbet for flere, så vil flere også have et bedre liv efter arbejde. Det er en vigtig samfundsopgave, og hvis ingen vil påtage sig den, så vil arbejdspladserne i hele landet miste både effektivitet og produktivitet. Det er afgørende for alle virksomheder.