For at holde en god balance i dit liv, så er det vigtigt, at du formår at skabe nogle gode vaner for dig selv og dit liv, og på den måde fungerer helt optimalt i rigtig mange år frem. Jo flere dårlige vaner du har skabt igennem tiden, des dårligere forudsætninger giver du til dig selv og dit liv. De fleste mennesker bærer rundt på masser af dårlige vaner, Det handler for eksempel om rygning, alkohol, for lidt motion, forkert mad – med for lidt af det sunde, for mange gøremål, for meget stress, for lidt søvn og mange flere. Hvis du ikke forandrer det dårlige til det gode, så vil det resultere i mange dårlige oplevelser, som du helt sikkert gerne vil være foruden, hvis du tænker dig godt om. Det du skal have for øje, og hvad der burde give dig masser af motivation til at forandre tingene er, at du vil opleve at kunne fungere langt bedre, og dermed får endnu mere energi, og på den måde, kan give meget mere af dig selv. En sundere og gladere version af dig.

Prioriterer tingene

Du starter med at lave en lille oversigt over, hvad der ikke fungerer i dit liv. Derefter laver du en plan for de ting du gerne vil ændre. Sørg for at prioritere tingene, så du kan starte blidt op. Det vil sige, at du ikke skal forandre alting på en gang. Start med for eksempel rygning og alkohol, og gå tidligere i seng, så du får din nattesøvn. Du hverken ryger eller drikker når du sover, så det er lige til. Hvis der er nogle ting omkring dit arbejde, så tag en snak med din chef, og fortæl om dine planer, og hvad det kommer til at betyde for ham og din virksomhed. Måske kan han hjælpe og give dig støtte og opbakning til dit projekt.

Del dine forandringer

Det samme gælder hjemme hos familien. De vil jo også blive en del af dine forandringer, og der vil du sikkert også kunne hente opbakning og forståelse. Det kan være, at din kæreste har gået at tænkt nogle tanker i løbet af årene, og også savner en lidt anden version af dig. Men det skal først og fremmest være dit eget projekt, noget du kan se dig selv i, og ikke bare gør fordi andre synes det. Du skal leve med og i det. Giv dit liv et bedre og sundere indhold, og få en bedre version af dig selv – til glæde for dig og din fremtid, og med nogle bonusoplevelser til dem omkring dig.