Inden for de seneste par år er der sket store ændringer på det danske lånemarked. Som følge af digitaliseringen er lånemarkedet ekspanderet kraftigt. Lånemarkedet i dag er derfor meget mere end blot banker, sparekasser og andelskasser som før i tiden. På dagens lånemarked har de nye aktører indtaget en betydelig del af markedet. De traditionelle låneudbydere bliver i høj grad påvirket, truet og presset af de mange online låneudbydere, der i dag tilbyder forbrugerne hurtig og let adgang til at låne penge.

Antallet af nye lånetyper er eksploderet

I takt med at lånemarkedet er ekspanderet og ikke mindst blevet digitaliseret, er der sket store udviklinger inden for de forskellige typer af lån. Hvor de dominerende lånetyper før i tiden var rettet mod et særligt køb – eksempelvis boliglån eller billån – findes der i dag lånetyper til et hvilken som helst behov.

Udviklingen på lånemarkedet har bevæget sig i en ny retning sammenlignet med tidligere. I dag er det netop ikke unormalt at optage lån til mindre forbrugsgoder. Forbrugsgoder såsom ferie, elektronik, tøj, sko og lignende køb. Mange af de nye lånetyper er derfor mindre forbrugslån såsom SMS lån, kviklån og hurtiglån – for blot at nævne nogle af de nye lånetyper, der har fået en fast plads på lånemarkedet. Fælles for disse lånetyper er, at de er utrolig lette og hurtige at optage, fordi ansøgningsprocessen kan klares fra computeren. Ligeledes er lånesummens størrelse ofte begrænset til et mindre beløb. De nyere lånetyper såsom SMS lån, kviklån og hurtiglån henvender sig derfor til forbrugere, der har brug for en mindre sum penge i en fart.

Bliv klogere på det nye lånemarked

Når et marked ekspanderes, kan det som forbruger være svært at finde hoved og hale i, hvad man bør være opmærksom på. De mange nye låneudbydere såvel som de mange nye lånetyper har gjort det danske lånemarked sværere at gennemskue. De forskellige nye lånetyper ligger tæt op af hinanden, hvorfor det kan være svært at skelne mellem forskellen på et SMS lån, et hurtiglån og et kviklån. Du kan læse mere om det danske lånemarked i dag på vidensportalen for lån lige her.

Men hvad skal man egentlig være opmærksom på, hvis man gerne vil vide mere om mulighederne for at låne penge online? En af fælderne ved det digitale lånemarked er, at man som forbruger i højere grad selv har ansvaret. I banker, sparekasser og andelskasser er der altid en professionel rådgiver til at gennemgå låneoptagerens økonomi og budget. De traditionelle låneudbydere vil derfor sjældent låne penge til personer, der ikke har luft i økonomien til at betale lånet tilbage igen. Dette er de online låneudbydere mindre opmærksomme på, idet lånet optages online uden personlig kontakt. Det nye digitale lånemarked stiller derfor høje krav til forbrugeren. Hvis man som forbruger er interesseret i at udforske det online lånemarked, skal man derfor være særligt opmærksom på at nærlæse de krav og betingelser, der gælder ved optagelse af et givent lån.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Leave a Comment