De fleste danskere har efterhånden en Facebook-profil. Dog er det de færreste, der egentlig ved, hvad dette indebærer og hvilke rettigheder, det giver til firmaet bag Facebook. Det viser en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet.

Facebook kan sælge dine personlige oplysninger videre. De kan bruge og gemme dine billeder og tekster, også selv om du har slettet din profil. Det synes danskerne bestemt ikke godt om.

Danskerne er altså ikke glade. Dette ses tydeligt i Forbrugerrådets nye undersøgelse, der viser, hvordan danskerne forholder sig til, hvad Facebook gør med deres oplysninger. Hele 80 procent af de adspurgte, synes slet ikke, at det er i orden, at Facebook kan sælge deres personlige oplysninger videre. Dog er danskerne klar over dette forhold.

Danskerne er uvidende

De adspurgte ved godt, at Facebook kan sælge deres oplysninger videre. Herimod er der andre væsentlige rettigheder, som mange ikke kender til. Heriblandt er det punkt, at Facebook opbevarer kopier af dine oplysninger, billeder, tekster osv., også selv om du har slettet din profil. Her er det godt 90 procent af de adspurgte, der ikke synes, at det er i orden. Ud af de 90 procent, er det kun 30 procent, der rent faktisk er klar over, at Facebook gør dette.

Facebook overtræder loven

”Forbrugerrådet har i snart et halvt år peget på, at Facebook overtræder den danske persondatalov. Nu viser klare tal fra vores undersøgelse, at brugerne også er utilfredse med vilkårene på Facebook.” Sådan lyder det fra Anette Høyrup, der er jurist i Forbrugerrådet. Denne undersøgelse bekræfter Forbrugerrådet i, hvad de allerede har meldt ud, nemlig at Datatilsynet skal i gang med en undersøgelse af Facebook. Og med denne undersøgelse er det nu endnu mere nødvendigt end før.

Leave a Comment