I en mere og mere digitaliseret verden bliver der brugt rigtig mange timer foran computeren på arbejdet og i privaten. Har man et job foran en skærm stiller det store krav til korrekt ergonomi for at undgå kontorskader. Der bliver i dag tilbudt mange former for ergonomiske korrekte produkter, som har til formål at give de mest mulige betingelser for at undgå skader grundet gensidigt stillesiddende arbejde.

Hvilke ergonomiske produkter findes der?

Det første ergonomisk korrekte produkt var hæve-sænke bordet, som revolutionerede den daglige gang på kontoret. Dette gjorde det muligt, at alle havde mulighed for at indstille den korrekte bordhøjde. Det medførte også, at man fik mulighed for at stå op og arbejde, hvilket ikke alene giver et afbræk i hverdagen, men det forbrænder også flere kalorier. Efter hæve-sænke bordet gik det stærkt, og i dag findes der alt fra ergonomisk korrekte kontorstole, ergonomiske muse og tastaturer.

Tag f.eks. en rollermouse som forebygger den velkendte musearm eller andre gener i overkroppen. Med sådan en løsning aflastes både arm, håndled, skuldre og nakke, og man bliver i mange tilfælde tvunget til at bruge begge hænder, hvilket bryder de ensidige bevægelser. Har man svært ved at finde den bedst mulige ergonomiske løsning, kan det være oplagt at søge professionel hjælp til at indstille sin kontorplads. På den måde undgår man mange normale kontorskader og arbejder mere effektivt.

Suppler med aktive kontorløsninger

Det er populært som aldrig før at supplere de ergonomiske løsninger med aktive løsninger som f.eks. en siddecykel, hvor man kan cykle mens man arbejder. Har man en travl hverdag, er dette den helt perfekte måde også at få indført lidt motion i hverdagen. Når man er inde i rytmen med at skifte kontorstolen ud med en cykel, så bliver det til rigtig mange flere kalorier forbrændt på årsbasis. 

Leave a Comment