Alle har oplevet at hvis man ikke får en ordentlig nattesøvn, så kan man være i dårligt humør. Man er ofte lettere irriteret og der skal ikke så meget til at gøre en frustreret eller ukoncentreret. Læs her om seks gode råd til en bedre nattesøvn.

Hvorfor kan jeg ikke sove?

Årsagen til dårlig søvn kan skyldes et hav af grunde. Det kan være, at din partner snorker, at overboen larmer, stress eller en helt femte ting. Desværre er der bare nogle mennesker, der sover dårligere end andre. Her skal der sandsynlig meget til for, at man kan afhjælpe dette. En anden årsag kan være en forkert seng, eller i fleste tilfælde at man simpelthen bare ligger dårligt i den seng man har. I nedenstående afsnit kommer der seks gode råd, der kan afhjælpe dårlige nattesøvn.

Invester i en god seng

Grunden til at nogle ikke får den optimale seng kan skyldes en forkert seng. Der er forskellige parametre, man skal være opmærksom på når man køber en seng. Det er vigtigt at man køber en seng, der passer til ens vægt. Stort set de fleste par sover i samme dobbeltseng. Det er de færreste par, som har den samme vægt. Derfor vil enten den ene eller anden ligger dårligt. Det kan derfor være en god løsning at købe to enkeltsenge, men så stille dem op ad hinanden. Her kan man forestille sig, at en elevationsseng kunne været et rigtig godt alternativ. Her kan man selv vælge faconen på sengen og ovenikøbet kan man købe både fod- og hovedenden op og ned, så den passer.

Luft ud

Det er ganske enkelt en temperament-spørgsmål hvordan temperaturen i soveværelset skal være. Nogle er til et koldt værelse når de skal sove. Andre er mere til tempereret, næsten stuetemperatur. Det er bare vigtigt at man sørger for at få skiftet ud i luften i sit soveværelse. Det sundt og ofte rart lige at få lidt frisk luft ind.

Bring lidt hygge ind i soveværelset

Hvis du har svært ved at sove i dit soveværelse, så kan det hjælpe markant, hvis man indretter og tilfører en smule hygge. Det kan være lidt ekstra puder, noget flot til væggene, nogle stearinlys eller et par nye store dyner som du kan putte i. Få noget mere frisk luft: Hvis man har et arbejde, hvor man nødvendigvis ikke bevæger sig særligt meget, så kan det være en rigtig god idé at få dyrket lidt motion eller bare, at komme lidt ud i den friske luft. Det behøver ikke at være helt vildt meget. Bare det at man lige kommer ud og får lidt røde kinder kan være nok.

Forbered dig på din nattesøvn

Et godt råd er helt klart, at man får slappet af, hvis man har lange arbejdsdage. Sørg for at få en nærende aftensmad, der ikke er alt for sent på aftenen. Dernæst er det vigtig at du forbereder din krop på at den snart skal sove. Er man så heldig at have et karbad, så er det helt klart at fortrække, at tage sig et langt varmt bad. Så slapper kroppen lynhurtigt af og så vil man med garanti være sengeklar.

Sluk for dit elektroniske udstyr

Flere og flere bruger de hyggelige aftenstunder med lidt mobil/computer/tablet-tid. Hvor der bliver surfet efter mulige køb, chattet med vennerne og holder sig opdateret på de daglige nyheder. Dette kan helt klart være med til, at sætte både hjernen og kroppen lidt i gang. Aktiveringen ved de elektroniske enheder kan være med til, at forstyrre din nattesøvn. Det kan derfor være en rigtig god idé, at få langt alt elektronikken væk nogle timer enden sengetid